Frietje rendang

Frietje Rendang

Ingrediënten

Wat heb je nodig? (4 personen)

✨ 1,2 kg ribrunderlappen/sukadelappen

✨ 400 ml kokos melk (light)

✨ 6 witte uien

✨ 5 teentjes knoflook

✨ 2 stengels citroengras/Sereh

✨ 4 laurierbladen

✨ 1 pakje rendang boemboe

✨ 1 zak verse friet

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Snijd de riblappen/sukadelappen in blokjes. Doe hier wat peper en zout overheen en bak even kort aan in de pan (hoeft niet gaar te zijn) Haal het vlees uit de pan 2. Snijd de uien in halve ringen, en snijd de knoflook in plakjes. Bak dit even kort aan!

3. Voeg het vlees weer toe, en voeg de rendang boemboe toe en de kokosmelk. Als het te dik is, kun je een glas water toevoegen!

4. Voeg nu het citroengras toe. “Kneus” even de stengel (even zachtjes ombuigen of op slaan” zodat de smaak vrij komt. Voeg 4 laurierbladen toe!

5. Laat de rendang 2-3 uur op een zacht pitje stoven 6. Bak in de airfryer de verse friet in 20 minuten op 200 graden gaar. Ik doe er altijd even wat bakspray overheen!

7. Kook optioneel nog sperziebonen/snijbonen hierbij en bak deze in 5 minuten beetgaar!

Tip: ik eet hier bijv sperziebonen of snijbonen bij!