Snelle butter chicken met sperziebonen en rijst πŸ›πŸš

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (4 personen)

✨ 600 gram kippendijfilet

✨ 2 blikjes tomatenblokjes (800 gram)

✨ 2 el Garam Masala kruiden

✨ 5 tenen knoflook πŸ§„

✨ 2 tl gember poeder

✨ 80 ml slagroom

✨ Citroensap πŸ‹

✨ Sperziebonen

✨ 70 gram (zilvervliesrijst) per persoon

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet 2 pannen met water op, en kook de rijst 12-15 minuten en de sperziebonen 5-7 minuten

2. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Doe een scheutje olie in de pan, en bak de kip even aan tot dat dit gaar is. Breng op smaak met peper & zout

3. Pers de knoflook uit, en voeg het gemberpoeder toe. Voeg nu de tomatenblokjes toe en de Garam Masala kruiden, en laat zeker 15 min pruttelen op laag vuur, tot dat de tomatenblokjes echt een β€œsaus” is geworden

4. Voeg als laatste de verse slagroom toe en knijp een hele Citroen uit over de saus

5. Serveer met de rijst en sperziebonen, of met knoflook naans en eetsmakelijk! 🀩

 

Tip: je kunt de slagroom altijd vervangen door bijv. Kookzuivel, hier zitten minder kcal in. Onthoud wel dat het romige effect er dan vanaf gaat!