Boeuf bourguignon π²π₯©
Boeuf bourguignon π²π₯© (4 personen)
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig?
β¨ 750 gr rib runderlappen π₯©
β¨ 3 middelgrote uien π§
β¨ 4 teentjes knoflook π§
β¨ 500 ml runderbouillon (gekookt water met 2 bouillonblokjes)
β¨ 450 ml rode wijn (Cabernet Sauvignon/Merlot, hoeft geen dure wijn te zijn!) π·
β¨ 250 gr Winterpeen π₯
β¨ 250 gr champignons
β¨ Tijm, peterselie en 3 laurierblaadjes πͺ΄
β¨ 2 el bloem
β¨ 1 groot stuk ontbijtspek
β¨ 70 gr tomatenpuree π₯«
β¨ 40 gr boter π§
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Snijd het ontbijtspek in blokjes en bak deze aan. Haal deze uit de pan. Snijd de uien in ringen, de knoflook en winterpeen in blokjes.
2. Snijd de rib runderlappen in blokjes, en smelt 40 gr boter. Bak de rib runderlappen even aan en haal deze uit de pan. Bak de ui, knoflook en wortel in het vet van het spek en het vlees.
3. Voeg de tomatenpuree en 2 el bloem toe.
4. Voeg nu 500 ml runderbouillon toe. Ikzelf heb 500 ml water gekookt en 2 bouillon blokjes toegevoegd.
5. Voeg nu ook de wijn, het vlees, spek peper en zout toe. Voeg ook de takjes tijm en peterselie toe, en de 3 laurierblaadjes.
6. Breng het aan de kook. Laat het dan ruim 2.5 uur zachtjes stoven. Voeg het laatste kwartiertje de champignons toe (deze sneed ik in kwartjes). En eetsmakelijk!π΄
Optie om er bij te eten: Haricots Verts in spek en Pommes Duchees/Aardappelkroketjes!