Citroen orzo met kabeljauw met asperge tips ππ
Citroen orzo met kabeljauw met asperge tips ππ
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
β¨ 70 gram orzo per persoon (ongekookt afgewogen)
β¨ 600 gram kabeljauw π
β¨ 2.5 groente bouillon blokjes
β¨ 1.5 courgette
β¨ 2 teentjes knoflook
β¨ 2 grote witte uien
β¨ 2 citroenen π
β¨ Peterselie πΏ
β¨ 100 gram aspergetips per persoon
β¨ Parmezaanse kaas π§
β¨ 400 ml water
β¨ Peper
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de uien en pel de twee teentjes knoflook
2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de courgette en ui aan en pers de knoflook uit. Doe nu de orzo hier bij, 400 ml water en 2.5 bouillon blokje. Laat dit zo ongeveer 10-12 minuten pruttelen
3. Zet een pan water op en kook de aspergetips 3-4 minuten
4. Dep nu de kabeljauw goed af, zodat het niet meer waterig is. Doe wat bloem over de kabeljauw zo blijft de kabeljauw stevig bij het bakken.
5. Doe nu een klontje boter en wat olijfolie in de pan en bak de kabeljauw in 7-8 minuten gaar
6. Snijd de 2 citroenen door midden en knijp deze alle 2 uit boven de orzo. Rasp een citroen en doe de rasp er ook bij
7. Hak de peterselie even fijn
8. Doe alles bij elkaar op een bordje en top af met peterselie en parmezaanse kaas en eet smakelijk π€©!