De rode curry met sperziebonen, kip, rijst en een gekookt eitje π€©
De rode curry met sperziebonen, kip, rijst en een gekookt eitje π€©
Dit is weer een heerlijk en makkelijk receptje die ik graag met jullie wil delen! Het recept staat snel op tafel en ook is het voedzaam. Ik gebruik zelf graag de rode curry boemboe van bijv. koh tai of conimex, maar ik maak het het liefste zelf! Dit kan je in een grote portie maken en dan in kleine porties invriezen!
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 3 – 4 personen)
β¨ 125 gram kipfilet per persoon
β¨ 2 zoete puntpaprikaβs
β¨ 1 rode curry boemboe (ik gebruik die van KohThai)
β¨ 500 ml kokos melk light
β¨ 150 gram sperziebonen per persoon
β¨ 1 gekookt eitje per persoon
β¨ 70 gram rijst per persoon (ongekookt afgewogen)
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Zet een pan water op en kook de rijst zoβn 11 minuten
2. Zet nog een pan water op. Kook onderussen de eieren 8 minuten.
3. Maak de sperziebonen schoon, en kook deze 5-7 minuten
4. Snijd de kipfilet en zoete puntpaprika in blokjes
5. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak de kip aan. Doe daar de zoete puntpaprika bij
6. Voeg nu de curry boemboe toe, en bak dit even kort mee. Voeg dan de kokosmelk light toe
7. Wacht even 5-10 minuten tot dat de kokosmelk een beetje dikker is geworden. Doe alles op het bordje en eet smakelijk!