De frambozen kwarktaart πŸ€€πŸ°πŸŽ‚

De frambozen kwarktaart πŸ€€πŸ°πŸŽ‚ | No bake taart, en hoog in eiwitten!

Deze kwarktaart is zo makkelijk om te maken en de smaak was echt een 10/10! Wil je verantwoord genieten? Moet je iets lekkers maken op je werk, of wil je een lekkere maar toch gezonde taart bakken voor je familie? Dan is dit een aanrader! 🀩

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

✨ Volkoren biscuits (200 g)

✨ Ongezouten roomboter (70 g)

Voor de taart:

✨ Magere kwark (1 kg) (dit kan ook lactose vrij of een sojavariant zijn, het moet wel een dikke substantie hebben!)

✨ Diepvries frambozen (500 g)

✨ Gelatine (14 blaadjes)

✨ Citroensap (6 el)

✨ Verse frambozen (125 g)

✨ Optioneel als je de taart te zuur vindt: Honing (4 el)

✨Springvorm + bakpapier

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Haal de frambozen 2-3 uur van de voren uit de koelkast (als je dit vergeten bent, kun je ze 2-3 minuten in de magnetron zetten).

2. Maak eerst de bodem. Vermaal de volkoren biscuits. Smelt in een pannetje de ongezouten roomboter. Voeg de koekkruimels hieraan toe en schep het goed door elkaar.

3. Doe een bakpapiertje in de springvorm, en voeg de koekkruimels hier aan toe. Verspreid het goed over de bodem heen zodat het gelijk verdeeld is. Druk het goed aan. Zet dit even in de koelkast.

4. Pureer de frambozen fijn, en voeg de magere kwark toe. Schep dit goed door elkaar heen. Breng eventueel op smaak met honing.

5. Pak een ruime schaal, vul dit met water en laat de gelatine 5 min weken. Verwarm in een pannetje 6 el citroensap maar zorg dat het niet kookt! Voeg de geweekte gelatine toe aan de citroensap en roer goed door.

6. Voeg het gelatine mengsel toe aan de gepureerde frambozen. Schep dit door het beslag heen. Pak de taartbodem uit de koelkast en voeg de vulling toe aan de taartbodem. Laat dit minimaal 4 uur maar het liefst 8 uur in de koelkast staan.

7. Top af met frambozen en.. eet smakelijk! Genieten maar!