Bananenbrood met kaneel en amandelen

Wat heb je nodig?

  • 4 rijpe bananen

  • 200 gram havermeel (of vermalen havermoutvlokken)

  • 200 gram amandelen

  • 2 eieren
  • 1 el magere kwark (50 gram)

  • 50 ml magere/amandel melk
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker a 8 gram
  • Optioneel: 1 schep eiwitpoeder vanille/bananen smaak

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Prak de bananen in een kom, of pureer deze

  • Voeg het havermeel toe. Je kunt het havermeel ook maken door 200 gr havermoutvlokken te malen tot meel! Goedkoopste optie.
  • Hak de amandelen grof, en voeg deze toe aan het beslag
  • Voeg nu de eieren, kwark, kaneel, melk, bakpoeder, vanillesuiker en honing toe
  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Spuit een cakeblik in met een bakspray, en doe het beslag in het cakeblik
  • Doe het bananenbrood 45 minuten tot 1 uur in de oven op 200 graden!
  • Tip: Even laten afkoelen en een nachtje in de koelkast zetten, dan is het bananenbrood op zijn lekkerst!