Aardbeien kwarktaart πŸ“πŸ€€πŸ€©

Aardbeien kwarktaart πŸ“πŸ€€πŸ€©

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 150 gram volkoren biscuits

✨ 50 gram boter

✨ 1 kg magere kwark (mag ook plantaardig/soja maar zorg voor een dikke kwark)

✨ 12 blaadjes gelatine

✨ 350-500 gram verse aardbeien πŸ“

✨ 6 el citroensap

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Doe de volkoren biscuits in een mixer, en smelt 50 gram boter in een pannetje. Doe de koekkruimels bij de gesmolten boter

2. Doe een bakpapiertje in een taartvorm, en maak de bodem van de koekkruimels met boter. Druk dit even stevig aan en zet dit even in de koelkast

3. Doe 12 blaadjes gelatine in wat koud water, en laat dit 5-10 minuten weken. Knijp het even goed uit. Verwarm nu 6 el citroensap in een pannetje en doe daar de gelatine bij! Let op! Verwarm de gelatine maar zorg dat het niet kookt. Laat het even afkoelen, maar niet te lang! Het kan snel gaan stollen. Gelatine is een lastig product om mee te bakken πŸ˜‰

4. Maak de aardbeien schoon, en halveer deze. Pureer ze vervolgens fijn.

5. Doe hier 1 kg magere kwark bij, en de opgewarmde gelatine. Mix dit even goed door elkaar heen!

6. Doe het aardbeien bij de taartbodem en zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast. Top af met aardbeien en frambozen en eet smakelijk!