Bananenbrood met kaneel en amandelen
Wat heb je nodig?
4 rijpe bananen
200 gram havermeel (of vermalen havermoutvlokken)
200 gram amandelen
- 2 eieren
1 el magere kwark (50 gram)
- 50 ml magere/amandel melk
- 3 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker a 8 gram
Optioneel: 1 schep eiwitpoeder vanille/bananen smaak
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden
Prak de bananen in een kom, of pureer deze
- Voeg het havermeel toe. Je kunt het havermeel ook maken door 200 gr havermoutvlokken te malen tot meel! Goedkoopste optie.
- Hak de amandelen grof, en voeg deze toe aan het beslag
- Voeg nu de eieren, kwark, kaneel, melk, bakpoeder, vanillesuiker en honing toe
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Spuit een cakeblik in met een bakspray, en doe het beslag in het cakeblik
- Doe het bananenbrood 45 minuten tot 1 uur in de oven op 200 graden!
Tip: Even laten afkoelen en een nachtje in de koelkast zetten, dan is het bananenbrood op zijn lekkerst!