Bananenpannenkoekjes met chocolate chips π€©ππ₯
Bananenpannenkoekjes met chocolate chips π€©ππ₯
Deze pannenkoekjes zijn zo ontzettend lekker! Ik geniet hier echt van als ontbijt. Je kan deze ook een dag eerder maken en de volgende dag opwarmen als ontbijt of lunch!
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 12 – 14 pannenkoekjes)
β¨ 3 rijpe bananen π
β¨ 1 ei en 1 eiwit
β¨ 50 ml melk naar keuze
β¨ 1/2 tl baksoda + 1 el appelazijn
β¨ 3 el pure chocolade druppels
β¨ 140 gram zelfrijzend bakmeel/havermeel (als je havermeel gebruikt, gebruik dan ook 1 tl bakpoeder)
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Doe 3 bananen in een kom (als je een keukenmachine hebt gebruik deze vooral)! Prak deze even fijn (met een keukenmachine hoeft dit niet).
2. Voeg nu 1 ei, 1 eiwit en 50 ml melk naar keuze toe
3. Mix dit goed door elkaar, als je geen keukenmachine hebt kan je gewoon een garde gebruiken!
4. Voeg nu het meel toe, en doe 1/2 tl baksoda met 1 el appelazijn in apart kommetje. Wacht tot het chemische effect ontstaat en voeg dit ook toe aan het beslag (zo wordt het beslag luchtig!)
5. Roer dit weer goed door elkaar heen, en voeg dan 3 el pure chocolade druppels toe aan het beslag. Schep dit voorzichtig door het beslag heen.
6. Verwarm een pan, en doe daar een scheutje olijfolie in. Tip! Bak je op gas? Gebruik een sudderplaatje.
7. Gebruik een jus lepel en voeg het beslag toe aan de pan. Plaats even de deksel op de pan zodat de pannenkoekjes goed garen, en draai ze om wanneer ze gaar zijn.
8. Doe de pannenkoekjes op een bordje, top af met wat mayple syrup en fruit naar keuze en eet smakelijk! π€©
Tip: De pannenkoekjes kan je 2 dagen in de koelkast bewaren π₯