Bladerdeeg pesto-kaas kerstboom! πŸŽ„βœ¨

Bladerdeeg pesto-kaas kerstboom! πŸŽ„βœ¨

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 2 bladerdeeg vellen

✨ 1/2 bakje verse pesto

✨ 30+ kaas jong belegen

✨ 1 ei

✨ Zeezout en knoflookpoeder

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden

2. Haal de 2 bladerdeegvellen uit de verpakking. Let 1 bladerdeeg vel op een bakpapiertje en smeer dit in met een dun laagje groene pesto.

3. Doe hier wat 30+ kaas op (ook een dun laagje)

4. Leg het andere bladerdeeg vel boven op. Druk even goed aan aan de zijkanten.

5. Snijd eerst twee hoeken aan de bovenkant af (top van de boom) en maak daarna de boomstam. Maak dan aan beide kanten kleine inhammetjes

6. Draai het bladerdeeg rustig om zodat het krult

7. Kluts 1 ei, en smeer het bladerdeeg vel hier mee in. Top af met wat zee zout en knoflook poeder.

8. Doe dit 25-30 minuten op 220 graden in de oven en eetsmakelijk!

Tip: de bladerdeegvellen insmeren met Nutella is ook heerlijk! πŸ₯°πŸŽ„