De caprese egg muffins 🀩 | 111 kcal en 7 gram eiwit per muffin! πŸ³πŸ…πŸ§

De caprese egg muffins 🀩 | 111 kcal en 7 gram eiwit per muffin! πŸ³πŸ…πŸ§

Ik heb een heerlijk receptje voor jullie die jullie kunnen maken als tussendoortje! Namelijk de eggmuffins in de caprese variant!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 6 muffins)

✨ 5 eieren πŸ₯š

✨ 50 ml melkπŸ₯›

✨ 1 of 2 tomaten πŸ…

✨ 1/2 bol mozzarella light

✨ 20 gram groene pesto

✨ 10 gram verse basilicum 🌿

✨ Peper en zout πŸ§‚

✨ Muffinvormpjes

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Doe de eieren in een kom, voeg de melk toe en kluts dit even door elkaar heen

3. Snijd de tomaat en mozzarella in blokjes en hak de basilicum fijn

4. Doe de tomaat, mozzarella en basilicum bij het ei-mengsel en voeg dan nog 20 gram groene pesto toe. Roer dit door elkaar heen

5. Neem een muffinvorm, of vormpjes, bespray dit eventueel met wat bakspray en doe hier het eimengsel in. Zet dit 20-25 minuten in de oven op 180 graden en eet smakelijk! 🀩