De crispy cesar chicken burger πŸ₯¬πŸ—πŸ₯“πŸ”πŸ§€ | Mega lekker & snel avond maaltje!

De crispy cesar chicken burger πŸ₯¬πŸ—πŸ₯“πŸ”πŸ§€ | Mega lekker & snel avond maaltje!

Ohhh my!! Deze burger was ZO lekker, deze moeten jullie echt een keer maken. Ik was echt heel erg blij met het eindresultaat en mijn vriend gaf het een 10+! 🀩

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 2 burgers)

✨ 300 g kipfilet

✨ 2 tl paprikapoeder

✨ 2 tl knoflookpoeder

✨ 2 tl uienpoeder

✨ 2 hamburger broodjes

✨ 4 plakjes ontbijtspek

✨ 1 zakje ijsbergsla

✨ 1 komkommer

✨ 2 el cesardressing

✨ 30 g parmezaanse kaas geraspt

✨ 2 eieren

✨ 30 g bloem

✨ 50 g cornflakes

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden. Pak 3 diepe borden. Doe in een bord de bloem, het andere bord de cornflakes en in het andere bord de eieren en kluts deze.

2. ⁠Leg de kipfilets op een plank, doe hier een vershoudfolie overheen en sla deze plat met een vleeshamer/pan.

3. ⁠Breng de kipfilets op smaak met 1 tl paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Paneer nu de kipfilets. Doe deze eerst in de bloem, dan in het eigeel en dan in de cornflakes. Leg de kipfilets 15 minuten op 180 graden in de airfryer of oven.

4. ⁠Bak ondertussen de ontbijtspek krokant, en laat deze even uitlekken. Gril de hamburger broodjes of doe ze in de oven. Besmeer de onderkant met 1 el cesardressing, en beleg met de ijsbergsla, komkommer, krokante kipfilet en bacon. Top af met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!