De frisse zomerse pasta salade 🀩πŸ₯—

De pasta salade 🀩πŸ₯— | Recept 3-4 personen | Per portie 483 kcal!

Eindelijk zijn de zomerse dagen weer een beetje terug aan het komen, en ik vind het heerlijk om een pasta salade als avond eten te eten! Dit receptje probeerde ik uit en moest ik natuurlijk wel met jullie delen!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 3-4 personen)

✨ 1 pak Cappelletti prosciutto crudo (verse pasta van de AH)

✨ 150 gram salami worst

✨ 250 gram cherry tomaatjes

✨ 1 hele komkommer

✨ 15 gram verse basilicum

✨ 125 gram mozzarella light balletjes

✨ 1 grote rode ui of 2 kleine rode uien

Β 

Voor de dressing:

✨ 70 ml olijfolie

✨ 30 ml citroen/limoensap

✨ 3 teentjes knoflook

✨ 2 tl italiaanse kruiden

✨ Peper en zout

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking

2. Snijd de komkommer in blokjes, en halveer de cherry tomaatjes. Snijd de rode ui in hele dunne ringen (Let op! Als je gevoelige darmen hebt kan je de ui beter even bakken i.p.v. rauw eten)

3. Snijd de salami worst in plakjes en hak de basilicum fijn

4. Doe in een maatbeker 70 ml olijfolie, 50 ml citroensap, 2 tl italiaanse kruiden, pers 2 teentjes knoflook uit met een knoflookpers en breng dit op smaak met wat peper en zout. Roer dit even door elkaar heen met een garde

5. Neem een grote schaal, en doe daar alle ingrediΓ«nten in behalve de pasta en dressing

6. Doe de pasta er nu ook bij, en giet de dressing over de salade heen. Hussel dit door elkaar heen en eet smakelijk!