De gezondere pasta carbonara π€©
De gezondere pasta carbonara π€©
De pasta carbonara is een favoriet receptje van veel personen! En ja ik weet het, dit recept bevat geen groente maar ik geef je wel wat tips wat ik er als groente bij eet! Ook hoort er in de originele pasta carbonara geen kookzuivel/room. Mocht je dit ook niet lekker vinden? Laat het dan zeker weg!
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 3 – 4 personen)
β¨ 70 gram pasta per persoon
β¨ 3 eieren
β¨ 125 ml kookroom light/yoghurt of kookzuivel
β¨80 gram gerookt ontbijtspek (of kalkoen spekblokjes/magere spekreepjes)
β¨100 gram parmezaanse kaas
β¨ 2 teentjes knoflook
β¨ Peper
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Zet een pan water op, en kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking
2. Snijd het ontbijtspek in blokjes en pel de twee teentjes knoflook en hak deze fijn
3. Rasp de parmezaanse kaas. Pak een kom en doe daar 3 eieren in, de kookroom light (of yoghurt/kookzuivel) en de parmezaanse kaas. Schep dit rustig door elkaar heen.
3. Doe nu een scheutje olijfolie in de pan, en bak de knoflook en spek aan. Zet het vuur ondertussen uit.
4. Giet de pasta af, en voeg het ei mengsel toe aan de pasta. Schep dit rustig door de pasta heen.
5. Doe de pasta weer terug in de pan bij de ontbijtspek en knoflook en roer dit ook even goed door elkaar heen
6. Breng het op smaak met peper en serveer dit met bijvoorbeeld een heerlijke salade, gegrilde courgettes of groene asperges (een heerlijke combinatie)!