De kipkerrie met rijst ππ
De kipkerrie met rijst ππ | Recept 3-4 personen | Een portie: 450 kcal
Dit is een super makkelijk avondmaaltje! Dit staat ook snel op tafel en (volgens mij) is dit ook best wel kindvriendelijk π
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 3 – 4 personen)
β¨ 70 gram rijst per persoon (ongekookt afgewogen)
β¨ 125 gram kipfilet per persoon
β¨ 1 rode paprika
β¨ 1 groene paprika π«
β¨ 1 gele paprika
β¨ 1 bos bosui
β¨ 2 rode uien
β¨ 3.5 el curry madras kruiden van Johnnie de boer
β¨ De marinade kruiden voor de kip uit de kipkerrie madras mix van Conimex (je kan ook andere kip kruiden gebruiken)
β¨ 300 ml water of 400 ml kokosmelk light
β¨ Tip: kook er een ei π₯ bij per persoon!
Tip: om extra groente toe te voegen is het lekker om doperwtjes aan dit gerecht toe te voegen!
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de kip met de kipkruiden en wat olijfolie. Laat dit ongeveer 15 min staan
2. Zet een pan met water op en kook de rijst 11 minuten
3. Snijd de paprika in stukjes, en snijd de 2 rode uien en de bosui
4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de kip even kort aan en voeg dan de paprika en ui toe
5. Voeg nu 3.5 el currymadras kruiden toe, en daarna het water of de kokosmelk
6. Serveer alles bij elkaar, en top eventueel af met was cashewnoten en eet smakelijk!