De pasta salade met krokante spek en een frisse dressing 🀩πŸ₯“πŸ | Heerlijk snel & zomers receptje!

De pasta salade met krokante spek en een frisse dressing 🀩πŸ₯“πŸ | | Heerlijk snel & zomers receptje!

Jullie gaven aan dat jullie meer pasta salades wilde zien! Dit is een snelle, makkelijke en voedzame pasta salade. Serveer deze lekker als bijgerecht bij een barbeque, of gril nog een courgette er bij en eet het lekker als avondmaaltje! Laten jullie mij weer weten weten wat je er van vindt?

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

✨280 g pasta naar keuze (liefst een volkoren variant, maar ik gebruik hier rigatoni’s.

✨ 5 plakken ontbijtspek

✨ 2 zoete puntpaprika’s

✨ 2 middelgrote rode uien

✨ 1 komkommer

✨ 150 g ijsbergsla

✨ 125 g mozzarella (light) balletjes

✨ 100 g gemarineerde/zongedroogde tomaatjes

✨ 10 g verse basilicum

Voor de dressing:

✨ 70 ml olijfolie extra vierge

✨ 30 ml citroensap

✨ 2 tl italiaanse kruiden

✨ Peper en zout

✨ Optioneel: 3 teentjes knoflook uitgeperst

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Giet deze af en laat het afkoelen. Bak de spek vervolgens krokant. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

2. ⁠Snijd de zoete puntpaprika in stukjes en de rode ui in dunne ringen. Bak dit even kort aan (je kan het beide natuurlijk ook gewoon rauw eten, maar voor je darmen raad ik gebakken aan).

3. ⁠Snijd de komkommer en gemarineerde tomaatjes in blokjes. Halveer de mozzarella bolletjes en hak de verse basilicum fijn.

4. ⁠Maak de dressing van de olijfolie, citroensap, peper, zout en 2 tl Italiaanse kruiden. Mix dit goed door elkaar met een garde.

5. ⁠Pak een schaal. Doe daar een zak ijsbergsla in, samen met de koude pasta, groente, mozzarella bolletjes en dressing. Top af met de verse basilicum, zongedroogde tomaatjes en krokante spek en eet smakelijk!