De ramen noodle soep 🀀🍜🍲

De ramen noodle soep 🀀🍜🍲 | Makkelijk en voedzaam βœ… | Binnen 15 minuten op tafel!

Zoals diegene die mij al langere tijd volgen weten.. is Aziatisch eten echt een van mijn favoriete keukens! Mijn vriendin en ik eten samen vaak ramen in Amsterdam en nu wilde ik het zelf eens maken! Dit was echt lekker 🀩

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

✨ 1 gekookt ei p.p.

✨ 1 ramen noodle portie p.p. (te koop bij de Toko, of AH).

✨ 1 paksoi

✨ Peultjes (250 g)

✨ Chilli olie (1 tl p.p.)

✨ Kokosmelk (800 ml)

✨ Kippenbouillon (2 blokjes)

✨ Kokend water (800 ml)

✨ Kipfilet (600 g)

✨ Knoflookpoeder (2 tl)

✨ Uienpoeder (2 tl)

✨ Paprikapoeder (2 tl)

✨ 1 bosui

✨ Peper en zout

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet drie pannen met water op en breng het aan de kook. Maak de peultjes schoon. Kook in een pan de eieren 6 minuten, in een andere pan de peultjes 3-5 minuten en in de andere pan de ramen 4 minuten.

2. Maak de kippenbouillon met de bouillon blokjes en kokend water, en verwarm de kokosmelk.

3. Pak nu een pan, en voeg een scheut olijfolie hieraan toe. Voeg de kipfilet hier aan toe, en breng op smaak met knoflook-, uien- en paprikapoeder. Bak de kip in 10 minuten gaar.

4. Snijd de paksoi in stukken.

5. Pak een diepe kom. Doe daar wat chili olie, 200 ml kippenbouillon en kokosmelk in. Voeg nu de ramen, peultjes, paksoi en het gekookte ei toe.

6. Snijd de kipfilet in plakjes. Doe dit bij de ramen en top af met wat bosui en eet smakelijk!