De shakshuka 🤩

De shakshuka 🤩

Ingrediënten

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

✨ 1 grote of 2 kleine zoete puntpaprika’s

✨ 1 blik gepelde tomaten a 400 gram

✨ 1 gele ui

✨ Handje peterselie

✨ 3 tenen knoflook

✨ 1/2 tl paprikapoeder

✨ 1/2 tl komijnpoeder

✨ Peper & zout

✨ 4 eieren 🥚 (2 per persoon)

✨ Volkoren pita broodjes

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Snijd de zoetepuntpaprika in stukjes en snipper 1 ui. Snijd de knoflook in plakjes en chop wat peterselie fijn

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak de zoetepuntpaprika, knoflook, ui en peterselie even aan. Voeg nu 1/2 tl paprikapoeder en komijnpoeder toe

3. Voeg nu de gepelde tomaten toe, en plet deze even een beetje met een lepel. Breng op smaak met peper en zout en laat het dan op het laagste vuur 10 min indikken

4. Maak nu 4 kuiltjes, en voeg de eieren toe. Doe de deksel op de pan en laat dit 5-7 minuten staan. Verwarm onder tussen de volkoren pitabroodjes, en eet smakelijk!