De speculoos-kwark muffins 🀩🧁 95 kcal per muffin en een heerlijk tussendoortje!

De speculoos-kwark muffins 🀩🧁 95 kcal per muffin en een heerlijk tussendoortje!

Deze muffins zijn echt een feestje om als tussendoortje te eten! 🀀🀀

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 12 muffins)

✨ 1 pak kwarkcake mix (ik gebruik deze van Koopmans, no spon)

✨ 3 eieren

✨ 3 el water

✨ 2 el citroensap

✨ 300 gram magere kwark (de lactose/vegan vrije variant kan je ook gebruiken)

✨ 2 el koek & speculaas kruiden (ik gebruik deze van Verstegen)

✨ Muffinvormpjes

Voor de topping:

✨ 3 el magere kwark

✨ 3 el zuivelspread light

✨ 30 g witte chocolade

✨ 5 speculoos lotus biscoff koekjes

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Pak een kom en doe daar de kwarkcake mix, eieren, water, citroensap, de kwark en koek & speculaaskruiden in. Mix dit goed door elkaar heen met een handmixer of garde.

3. Pak de muffinvormpjes en voeg het beslag toe.

4. Zet de muffins 50-60 minuten op 180 graden in de oven. Laat de cakejes even afkoelen.

5. ⁠ Maak een mengsel van 3 el zuivelspread light, 3 el magere kwark en 30 gram gesmolten witte chocolade. Roer dit goed door elkaar heen en besmeer de muffins. Verkruimel de lotus koekjes goed en strooi dit over de muffins heen. Eet smakelijk en genieten maar!