De spinazie pannenkoekjes 🌿πŸ₯ž

De spinazie pannenkoekjes 🌿πŸ₯ž | 23 gram eiwit per portie van 6 pannenkoekjes! πŸ’ͺ🏼 | 372 kcal per portie 🀀🀀

Vind jij het eten van groente en voldoende eiwitten lastig :)? Dan is dit misschien wel een receptje voor jou! Zelf was ik altijd een enorm moeilijke groente eter..

Ik lustte eigenlijk vrijwel tot geen groente, althans dat had ik voor mijzelf besloten. Totdat ik begon te wennen aan smaken door groente te verwerken door mijn eten! Zo ook dit soort pannenkoek receptjes!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 12 pannenkoekjes)

✨ 2 eieren πŸ₯š

✨ 200 g cottage cheese

✨ 80 g baby spinazie/blad spinazie

✨ 100 g volkoren speltmeel

✨ 50 ml (lactose vrije) melk

✨ 1 tl bakpoeder

✨ Optioneel: Witte kaas

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Doe de eieren, cottage cheese, het volkorenmeel, de spinazie, en de melk in de blender. Mix alles goed door elkaar heen. Schep nog 1 tl bakpoeder hier doorheen.

2. ⁠Pak een pan en doe daar een scheut olijfolie in. Voeg wat beslag toe, en bak de pannenkoekjes gaar (eventueel met de deksel op de pan).

3. ⁠Stapel de pannenkoekjes op elkaar en top af met witte kaas. Eet smakelijk!

Tip: Mealpreppen kan zeker met deze pannenkoekjes! Deze kun je 2 dagen na het maken ook nog eten :).