De volkoren woknoodles 🀩🍜

De volkoren woknoodles 🀩🍜

Dit is een recept uit de wat eten we deze week? Variant. Deze kan je terug vinden op mijn instagramkanaal, fitmetmarije! Daar staat dit recept in met garnalen in plaats van kip. Je kan de kip dus vervangen voor garnalen of andersom!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 3 – 4 personen)

✨ 3 zoete puntpaprika’s

✨ 250 gram kastanje champignons

✨ 2 rode uien

✨ 1 paksoi

✨ Edamameboontjes

✨ 125 gram kipfilet per persoon

✨ 70 gram volkoren woknoodles per persoon

✨ 2 el sesamolie

✨ 2 el sojasaus

✨ 2 el oestersaus

✨ 1 tl gemberpoeder

✨ 1.5 tl sambal oelek

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet een pan water op en wacht tot het water kookt. Kook de noodles zoals beschreven staat op de verpakking.

2. Snijd de zoete puntpaprika in blokjes, snijd de kastanje champginons in plakjes en snipper 2 rode uien. Snijd ook de paksoi. Mocht je een stuk kipfilet hebben gekocht dan snijd je deze ook in blokjes

3. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak daar de kipblokjes in gaar

4. Pak een andere pan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe, en bak de rode ui met 1 tl gemberpoeder even aan. Voeg nu de paprika, champignons, edamame boontjes, paksoi en kip toe

5. Voeg nu ook de gekookte noodles toe en hussel het even goed door elkaar

6. Voeg nu 2 el sesamolie, 2 el oestersaus en 2 el sojasaus toe. Hussel het weer even door elkaar en voeg als laatst 1.5 tl sambal toe en eet smakelijk!