Gezondere lasagne π€©
Gezondere lasagne π€©
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (3-4 personen)
β¨ 1 pak volkoren verse lasagne bladen (of volkoren βgedroogdeβ bladen)
β¨ 1 pakje zuivelspread naturel
β¨ 1 fles tomatensaus basilicum (690 gram) π₯«
β¨ 300 gram rundergehakt/vega rul gehakt
β¨ 1 bol mozzarella (light)
β¨ Parmezaanse kaas
β¨ 1 hele courgette
β¨ 1 grote gele ui of 3 kleine uitjes π§
β¨ 3 tenen knoflook π§
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Snijd de gehele courgette in blokjes. Snipper de ui(en) en pel de 3 tenen knoflook.
3. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak het gehakt gaar. Voeg wat peper & zout toe. Voeg nu de courgette en ui toe en pers de knoflook uit.
4. Voeg nu de tomatensaus toe, en een flinke scheut Italiaanse kruiden toe.
5. Neem een ovenschaal, en schep een dun laagje van het lasagne mengsel in de ovenschaal. Bedek dit vervolgens met de lasagne bladen
6. Smeer de lasagne bladen in (de bovenkant) met zuivelspread naturel! En leg hier vervolgens weer een laagje lasagnemengsel op. Herhaal dit en eindig NIET met bladen!
7. Verscheur een bol mozzarella en top hier mee af, doe hier eventueel nog wat Parmezaanse kaas bovenop!
8. Als je de verse bladen gebruikt: zet de lasagne 25 tot 35 minuten in de oven op 220 graden. Als je de gedroogde bladen gebruikt, zet de lasagne 50 minuten inde oven op 220 graden!