Gnocchi ovenschotel met tomaat & mozzarella! πŸ…

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (4 personen)

✨ 2 kleine witte uien πŸ§…

✨ 5 teentjes knoflook πŸ§„

✨ 15 gr verse basilicum 🌿

✨ Optioneel 100 gr spekblokjes (kan weggelaten worden in de vegetarische variant)

✨ 800 gr tomatenblokjes πŸ…

✨ 600 gr verse Gnocchi

✨ 1 bol mozzarella (light)

✨ 20 gr geraspte parmezaanse kaas πŸ§€

✨ Peper en zout πŸ§‚

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Snipper de 2 witte uien, en snijd de teentjes knoflook in plakjes.

3. Bak op hoogvuur de gnocchi, zet het lager wanneer het een krokant laagje heeft

4. Bak de spekjes, en voeg de ui en knoflook toe. Voeg daarna de tomatenblokjes en de basilicum, peper en zout toe.

5. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus, en schep even goed door. Doe alles bij elkaar in een ovenschotel.

6. Verscheur een bol mozzarella over de gnocchi ovenschotel, en top af met parmezaanse kaas. Doe dit op 180 graden voor 20 minuten in de oven.

7. Schaaf plakjes van een courgette, en gril deze plakjes courgette. Serveer de gnocchi ovenschotel met de gegrilde courgette en eetsmakelijk!