Gyoza’s met kipgehakt 🥟

Gyoza’s met kipgehakt 🥟 (Recept is voor ongeveer 35-45 stuks)

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Gyoza vellen (te koop bij een Toko of @orientalwebshop en soms bij de AlbertHeijn)

✨ 400 gram kipgehakt

✨ 3 grote tenen knoflook 🧄

✨ 1 bosui

✨ 1 el gember poeder

✨ Witte kool (ongeveer 2/3 handjes)

✨ 1 tl suiker

✨ 2 el oestersaus

✨ 2 el sesam olie

✨ Scheutje sojasaus

✨ Peper & zout 🧂

 

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Laat de gyoza vellen een hele dag/nacht ontdooien.

2. Hak de bosui heel fijn, en de witte kool ook.

3. Doe nu in een kom de kipgehakt, bosui, witte kool en pers de knoflook tenen uit.

4. Voeg de sesamolie, oestersaus, sojasaus, suiker, peper, zout en het gemberpoeder toe.

5. Prak alles fijn met een vork. Het kipgehakt heeft een bepaalde substantie dat het er uit komt te zien alsof je het gepureerd hebt.

6. Vul nu de gyoza vellen (niet te veel vulling). Ik heb zelf een gyoza apparaatje om ze te vouwen (kun je ook bij de toko kopen). Als je dit niet hebt, leg de vulling in het midden en vouw dicht. Plak de randen goed aan elkaar met een beetje water en een vork. De gyoza’s moeten dicht zijn en rechtop kunnen staan.

7. Bak de gyoza’s aan in olijfolie terwijl ze rechtop staan. Als ze een beetje krokant van onder zijn voeg je een scheutje water toe (echt weinig), doe je de deksel op de pan en laat je het 5 min stomen. Zo wordt het kipgehakt en het deeg gaar.

8. Na het stomen voeg je een scheutje sesamolie toe en bak je ze nog even 1 a 2 min aan.

En eetsmakelijk! 🥟🤩

Tip: Wanneer ze zijn afgekoeld, kan je de gyoza’s ook invriezen, en weer laten ontdooien + opbakken wanneer je ze weer wil eten!