Havermout-bananen pannenkoekjes

Ingrediënten

Wat heb je nodig (voor 10 pannenkoekjes)

✨ 2 bananen

✨ 100 gram havermout of havermeel

✨ 50 ml (amandel/lactose vrije) melk

✨ 70 gram (lactose vrije magere) kwark

✨ 1 ei

✨ Kaneel

✨ Fruit om mee af te toppen!

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Prak de 2 bananen in een kom fijn. Doe de havermout in een mixer en mix het tot havermeel. Doe het meel bij de bananen in de kom!

2. Voeg een ei toe, en voeg dan ook de melk, en kwark toe. Voeg een flinke scheut kaneel toe en roer het even goed!

3. Spray een pan in met bakspray of gebruik olijfolie. Bak de pannenkoekjes goed (ik gebruik een jus lepel om het beslag in de pan te scheppen voor dit formaat pannenkoekjes) Tip: doe af en toe een deksel op de pan zodat ze goed bakken!

4. Top af met fruit en eetsmakelijk!

Tip: Je kunt er meer maken, af laten koelen en een dag in de koelkast bewaren. Je kunt ze de volgende dag gewoon opwarmen waardoor je nog een keer kan genieten 🤩!