Knoflook naans! 🀀🀩

Knoflook naans! 🀀🀩

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 300 gram bloem

✨ 1 zakje gist a 7 gram

✨ 1 tl suiker

✨ 125 ml warm water

✨ 3 grote eetlepels Griekse yoghurt 5% vet

✨ Klontje boter

✨ 2 teentjes knoflook

✨ Optioneel: Gedroogde/verse koriander

✨ Olijfolie

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Doe 125 ml warm water, met een zakje gist en 1 tl suiker in een kommetje en mix dit goed door elkaar tot het begint te schuimen. Dit is belangrijk voor het deeg!

2. Doe in een kom 300 gram bloem, 3 grote eetlepels Griekse yoghurt 5% en het gist-mengsel.

3. Kneed dit tot een deegbal en doe in een kom een scheutje olijfolie. Doe hier de deegbal in, en doe een vochtige theedoek hier over heen. Laat het deeg tenminste 1 uur rijzen.

4. Na een uur maak je er kleine deegballetjes van. Je kan ongeveer 10-12 broodjes hiervan maken. Rol de deegballetjes uit met de deegroller en bak de broodjes op in de pan. Wacht tot er bubbeltjes ontstaan, en dan kan je de broodjes omdraaien!

5. Smelt een klontje boter, en voeg 2 teentjes knoflook hier aan toe. Smeer de broodjes hier mee in. En top af met wat (gedroogde) koriander en eet smakelijk!