Oliebollen kwarkcake πŸ€©πŸŽ‡βœ¨

Oliebollen kwarkcake πŸ€©πŸŽ‡βœ¨ | Mega snel & heerlijk recept voor oudjaarsavond πŸ₯‚βœ¨

Ik maakte de pepernoten kwarkcake, dus ik moest uiteraard ook even een oud&nieuw editie maken.. de oliebollenkwarkcake! Deze is hier thuis heel erg goedgekeurd! Ik ben sowieso dol op alles met krenten 🀀 Gaan jullie deze ook weer maken? 😏

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

✨ 1 pak kwarkcake mix (koopmans)

✨ 100 gram rozijnen/krenten

✨ 3 eieren

✨ 300 gram magere kwark

✨ 50-75 ml water

✨ 25 ml citroensap

✨ Poedersuiker

✨ Cakeblik + bakpapier

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de rozijnen in een schaaltje en zet ze even onder water. Laat de rozijnen even weken. Pak een kom en doe daar de kwarkcake mix, eieren, water en de kwark in. Mix dit goed door elkaar heen met een handmixer of garde.

3. Voeg nu de rozijnen toe en schep deze door het beslag heen.

4. Pak een cakeblik, doe daar een bakpapiertje in en voeg het beslag toe.

5. Zet de cake 50-60 minuten op 180 graden in de oven. Laat de cake even afkoelen, doe hier poedersuiker overheen en genieten maar!