Orzo met rode pesto en halloumi 🀩 | Vegetarisch 🌱

Orzo met rode pesto en halloumi 🀩 | Vegetarisch 🌱 | 3-4 personen πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦

Dit is echt een heeeerlijk recept, makkelijk en staat ook snel op tafel! Halloumi is een zoutachtige kaas, dat zeker als vleesvervanger gebruikt kan worden! 🀩 Als je het mij vraagt: nog ver onderschat, maar ik ben ook een echte kaasliefhebber!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 3 – 4 personen)

✨ 60 gram orzo per persoon

✨ 400 gram romaatjes (honing tomaten)

✨ 2 sjalotjes (of 1 rode ui)

✨ 3 teentjes knoflook

✨ 1/2 courgette

✨ 120 gram (verse) pesto

✨ 1 stuk halloumi

✨ Olijfolie, peper en zout

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet een pan water op. Kook de orzo 7-9 minuten

2. Snijd de romaatjes, snipper de sjalotten, pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook de courgette in blokjes

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak de sjalotjes en knoflook kort aan. Voeg nu de courgette en de romaatjes toe en wacht tot dat de tomaten een beetje zacht beginnen te worden

4. Giet de orzo af, en voeg de orzo toe aan de tomaatjes. Roer dit even goed door elkaar, en voeg nu 120 (verse) rode pesto toe. Breng op smaak met nog wat peper en eventueel nog wat zout

5. Snijd de halloumi in plakjes, en verwarm een andere pan met een scheutje olijfolie. Bak de halloumi tot dat het een beetje crispy wordt

6. Doe de halloumi boven op de orzo en top af met wat verse peterselie en eet smakelijk!