Pasta met β€˜nduja 🀀🀩🍝

Pasta met β€˜nduja 🀀🀩 | Easy recipe 🍝 | Binnen 15 minuten op tafel!

Deze pasta is een makkelijk, snel en voedzaam maaltje. Dit kun je als bijgerecht serveren! De smaak van ‘nduja is (licht)pittig. Het is dan ook een Italiaanse pikante smeerbare salami worst. Als je het mij vraagt: Echt de moeite waard om een keer te proberen!

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

✨ 70 gram spaghetti (ongekookt afgewogen, p.p)

✨ 70 gram tomatenpuree

✨ 70 gram β€˜nudja (Te koop bij de AH!)

✨ 2 teentjes knoflook

✨ 70 gram Pecorino Romano

✨ 150 ml kookvocht

✨ 3 el olijfolie

✨ 15 gram verse peterselie

✨ Peper & zout

✨ Optioneel: Gegrilde courgette & kipfilethaasjes

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet een pan met water op, met wat zout en 1 el olijfolie en kook de pasta zoals op de verpakking beschreven staat. Wanneer je de pasta afgiet, bewaar dan 150 ml kookvocht.

2. ⁠Pel de knoflook en hak deze fijn.

3. ⁠Pak een pan. Voeg 2 el olijfolie toe en bak de knoflook even aan. Voeg nu de tomatenpuree en β€˜nduja toe.

4. ⁠Voeg nu de gekookte pasta en 150 ml kookvocht toe. Laat alles op zachtvuur even intrekken.

5. ⁠Voeg nu de Pecorino Romano toe, en roer dit door de pasta heen. Breng op smaak met peper en zout.

6. ⁠Top af met de peterselie & Pecorino Romano en eet smakelijk!