Smashed patatos uit de oven π€©π₯π
Smashed patatos uit de oven π€©π₯π
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (4 personen)
β¨1 kg iets kruimige aardappelen π₯
β¨ Verse rozemarijn πΏ
β¨ Verse Tijm πΏ
β¨ Sinaasappel/mandarijnenschil π
β¨ 1 bol knoflook π§
β¨ Flink wat olijfolie π’οΈ
β¨ Peper & zout π§
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Was de aardappelen goed af. Snijd nu de aardappels in met een kruisje.
2. Doe water bij de aardappels en breng ze aan de kook. Voeg een scheutje zout toe toe. Kook de aardappels 20 minuten.
3. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Doe de deksel er op en wacht tot ze droog gestoomd zijn (ongeveer 10-15 min).
4. Verwarm nu de oven voor op 220 graden
5. Druk de aardappels plat met een kleine stamper/onderkant van een glas. Druk niet te diep door.
6. Doe dit allemaal in een ovenschaal. Hak een bol knoflook door midden en plaats deze er bij. Pel een mandarijn of sinaasappel en doe de schil er ook bij. Voeg wat rozemarijn & verse tijm toe. Doe nu een flinke scheut olijfolie over de aardappels heen, en doe er alleen wat peper op en GEEN zout. Daardoor kunnen de aardappels uitdrogen.
7. Zet de aardappels voor 40-45 minuten op 220 graden in de oven en eet smakelijk!