Peren-bramen crumble met hazelnoten 🌰🍐

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 4 peren (nog niet te rijp)

✨ 250 gram diepvries bramen

✨ 50 ml rode Port

✨ 50 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten

✨ 3 el lichtbruine basterdsuiker

✨ 1 Citroen

✨ 150 gr tarwebloem

✨ 100 gr boter

✨ 75 gr rietsuiker

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven op 200 graden

2. Schil de peren, en snijd deze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis.

3. Doe in een pan de peren, 250 gram diepvries bramen en 50 ml rode Port. Voeg nu 3 el lichte bruine basterdsuiker toe en wacht tot dat dit opgelost is

4. Rasp nu een citroen en voeg de schil toe

5. Doe in een bak de tarwebloem, boter en rietsuiker en kneed dit voorzichtig door elkaar tot er crumble ontstaat

6. Hak 50 gram hazelnoten grof

7. Doe de peren en bramen in een ovenschotel en verdeel de crumble hierover heen. Top af met hazelnoten.

8. Zet dit 35 minuten op 200 graden in de oven en eetsmakelijk!

Heerlijk te serveren met een bolletje vanille ijs! 🀩