Snelle nasi met kip ketjap gehaktballen 🀩

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 70 gram zilvervliesrijst per persoon

✨ 300 gram kipgehakt

✨ 1 pakje nasi boemboe

✨ 1 bak/zak Nasi groente 450 gram

✨ 1 gekookt ei per persoon

✨ 4 el ketjap manis

✨ 2 teentjes knoflook

✨ 1 gele ui

✨ Peper & zout

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Kook de rijst 12 minuten en kook de eieren ook 10 minuten. Laat de rijst afkoelen, met de deksel daar boven op. Zo stoom je de rijst en wordt de rijst zachter.

2. Snipper 1 gele ui, en pel 3 teentjes knoflook. Voeg het kipgehakt toe aan een kom, voeg de ui toe, pers de 3 teentjes knoflook uit en voeg 2 el ketjap manis toe. Draai hier kipgehaktballetjes van. Mocht het te nat zijn, dan kan je wat paneermeel toevoegen.

3. Voeg nu een scheutje olie toe aan de pan, en braad de kipgehaktballetjes gaar in 10-15 minuten.

4. Doe in een andere pan ook een scheutje olijfolie, en bak de nasi groente even kort aan. Voeg nu de rijst toe, en 2/3 bakje van de nasi boemboe. Bak dit even kort aan.

5. Top de gehaktballetjes af met nog 2 el ketjapmanis (als een soort van jus).

6. Schep de nasi op een bord, leg hier de kipgehaktballetjes bij en top af met wat cassave en ongezouten pinda’s en eetsmakelijk!