Spaanse orzo met chorizo & burrataπ₯«π π«
Spaanse orzo met chorizo & burrataπ₯«π π« | Eenpansgrecht voor 3-4 personen β¨
Dit receptje is heeel lekker, en vooral makkelijk te maken! Het doet me denken aan de heerlijke spaanse paellaβs π.
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig? (Voor 3-4 personen)
β¨ 275 g orzo (ongekookt afgewogen)
β¨ 1 blikje tomatenblokjes a 400 g
β¨ 4 zoete puntpaprikaβs
β¨ 1 hele courgette
β¨ 4 tenen knoflook
β¨ 1 grote rode ui of 2 middelgrote
β¨ 2 blokjes kippenbouillon
β¨ 400 ml water
β¨ 1 chorizo worst
β¨ 1 bol burrata
β¨ Peper & zout
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Snipper de rode ui, en pel de knoflook. Snijd daarna de courgette en zoete puntpaprika in blokjes.
2. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui aan en pers de knoflook uit. Voeg nu ook de courgette en zoete puntpaprika toe.
3. Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak deze even mee. Doe daar de orzo (ongekookt) bij, en voeg 400 tot 600 ml water toe. Doe ook de kippenbouillon blokjes hierbij. Laat dit alles 10-12 minuten pruttelen en roer af en toe even goed door. Controleer iedere keer even of het beetgaar is!
4. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Pak een ander pannetje en bak de chorizo op (zonder olie!). Laat daarna de chorizo even uitlekken.
5. Breng de orzo op smaak met wat peper en zout. Schep het op een bord en top af met de burrata en chorizo. Geniet er van! π