Spaanse Pikante Tapas gehaktballetjes
Ingrediënten
Wat heb je nodig?
✨ 500 gram rundergehakt/half om half gehakt of vega gehakt
✨ 600 gram tomatenblokjes
✨ 2 rode pepers
✨ 2 witte uien/4 sjalotten
✨ 7 tenen knoflook
✨ 1 ei
✨ Paneermeel/Panco
✨ 1 el pikante paprika poeder
✨ 1 el oregano
✨ Peper & zout
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Snipper 2 witte uien, en pel alle tenen knoflook. Snijd daarvan 4 tenen in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de rode pepers en snijd in plakjes.
2. Doe het gehakt in een kom, en voeg 1 ei toe, een scheut paneermeel/Panco, peper en zout, 1 tl paprika poeder, 1 tl oregano. Pers 3 tenen knoflook uit en doe de helft van de uien bij het gehakt mengsel 3. Draai zo ongeveer 20-25 gehaktballetjes hiervan 4. Braad de balletjes op laag vuur even aan. Zo ongeveer 10 min, laat ze even goed sudderen.
5. Haal de gehaktballetjes uit de pan, en bak de rest van de ui, de knoflook en de peper even kort aan. Voeg nu de tomatenblokjes toe, en doe de gehakt balletjes terug. Laat dit opnieuw 15-20 min sudderen/pruttelen!
Zowel warm als koud te serveren en eetsmakelijk! 😊