Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! π
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! π(3-4 personen)
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig?
β¨ 1 pak verse tagliatelle per 2 personen (of pasta die jij lekker vindt, vuistregel: 70 gram ongekookt afgewogen pasta per persoon)
β¨ 300 gram mager rundergehakt
β¨ 2 rode uien π§
β¨ 1/2 courgette
β¨ 6 teentjes knoflook π§
β¨ 1 blikje tomatenblokjes π₯«
β¨ 1 pakje frito π₯«
β¨ 1 ei π₯
β¨ Paneermeel
β¨ Oregano, basilicum, paprikapoeder peper en zout π§πΏ
Bereiding
Hoe maak je het ?
1. Snijd de rode ui in hele kleine blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes en schil 6 tenen knoflook π§.
2. Doe het rundergehakt, de helft van de blokjes ui, 1 ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprika poeder in een kom. Pers 3 tenen knoflook uit.
3. Kneed het gehakt, en draai hier zoβn 10-12 kleine gehaktballetjes van. Braad deze in een laagje olie.
4. Zet een pan met warm water op.
5. Braad de gehakt balletjes zoβn 10 minuten. Als ze gaar zijn gooi je de courgette, de andere ui blokjes en 3 tenen knoflook (gesneden of geperst) bij de gehaktballen. Bak dit even aan.
6. Doe nu de tomaten blokjes en de frito bij de gehakt ballen, en laat het nog 5 minuten sudderen.
7. Kook nu de verse pasta 4 minuten.
8. Giet de pasta af, en schep de gehakt ballen met saus op en eetsmakelijk! ππ΄
Tip: als van pikant houdt, kun je ook een rode peper toevoegen aan de saus of chilivlokken! πΆ