Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! 🍝

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! 🍝(3-4 personen)

IngrediΓ«nten

Wat heb je nodig?

✨ 1 pak verse tagliatelle per 2 personen (of pasta die jij lekker vindt, vuistregel: 70 gram ongekookt afgewogen pasta per persoon)

✨ 300 gram mager rundergehakt

✨ 2 rode uien πŸ§…

✨ 1/2 courgette

✨ 6 teentjes knoflook πŸ§„

✨ 1 blikje tomatenblokjes πŸ₯«

✨ 1 pakje frito πŸ₯«

✨ 1 ei πŸ₯š

✨ Paneermeel

✨ Oregano, basilicum, paprikapoeder peper en zout πŸ§‚πŸŒΏ

Bereiding

Hoe maak je het ?

1. Snijd de rode ui in hele kleine blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes en schil 6 tenen knoflook πŸ§„.

2. Doe het rundergehakt, de helft van de blokjes ui, 1 ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprika poeder in een kom. Pers 3 tenen knoflook uit.

3. Kneed het gehakt, en draai hier zo’n 10-12 kleine gehaktballetjes van. Braad deze in een laagje olie.

4. Zet een pan met warm water op.

5. Braad de gehakt balletjes zo’n 10 minuten. Als ze gaar zijn gooi je de courgette, de andere ui blokjes en 3 tenen knoflook (gesneden of geperst) bij de gehaktballen. Bak dit even aan.

6. Doe nu de tomaten blokjes en de frito bij de gehakt ballen, en laat het nog 5 minuten sudderen.

7. Kook nu de verse pasta 4 minuten.

8. Giet de pasta af, en schep de gehakt ballen met saus op en eetsmakelijk! 🍝🍴

Tip: als van pikant houdt, kun je ook een rode peper toevoegen aan de saus of chilivlokken! 🌢