Truffelrisotto 🤤🤩

Truffelrisotto 🤤🤩

Ingrediënten

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

✨ 50 gram risotto rijst per persoon

✨ Optioneel: 300 gram kipfilet

✨ 250 gram kastanje champignons

✨ 250 gram oesterzwammen

✨ 1 courgette

✨ 1 grote gele ui

✨ 2 teentjes knoflook

✨ Verse tijm

✨ 2 blokjes bospaddenstoelen bouillon

✨ 1/2 fles droge witte wijn

✨ 1 liter water

✨ 3-4 tl truffeltapenade

✨ Parmezaanse kaas

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Zet 1 liter water op en doe daar de 2 bouillon blokjes in

2. Snijd de kipfilet in blokjes, en snijd ook de courgette in blokjes, snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in plakjes en snijd de kastanje champignons in plakjes.

3. Doe een scheutje olijfolie in een pan, en voeg daar de risottorijst aan toe. Bak dit even kort aan, en voeg dan een flinke scheut witte wijn toe. Dit is belangrijk voor de smaak!

4. Bak nu in een andere pan, de kip gaar. Voeg hier alle groente aan toe en scheur de oesterzwammen. Doe deze ook hierbij.

5. Voeg nu iedere keer een soeplepel bouillon toe en wacht tot de rijst dit heeft opgenomen. Herhaal dit en wissel het af en toe af met een scheutje wijn. Wacht tot het beetgaar is.

6. Voeg nu alle kip en groente toe aan de risotto, en doe hier 3-4 tl truffeltapenade bij. Top af met verse tijm. Roer het goed door elkaar en top af met parmezaanse kaas en eet smakelijk!