Volkoren pasta kipgehakt met rode pesto! π πΏπ
Volkoren pasta kipgehakt met rode pesto! π πΏπ (3-4 personen)
IngrediΓ«nten
Wat heb je nodig?
β¨ 70 gr volkoren pasta per persoon (ongekookt afgewogen)
β¨ 400 gram kipgehakt
β¨ 15 gr verse basilicum πΏ
β¨ 250 gr verse rode pesto
β¨ 250 gr romaatjes (zoete tomaten) π
β¨ 2 kleine witte uien of 1 grote witte ui π§
β¨ 6 tenen knoflook π§
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Zet een pan water op voor de pasta. Kook de volkoren pasta 10-12 minuten.
2. Snijd de romaatjes door midden
3. Snipper de ui(en) en pel de tenen knoflook. Hak de verse basilicum fijn
4. Verwarm de pan en doe een scheutje olie in de pan. Bak de ui even kort en pers de 6 tenen knoflook uit
5. Voeg het kipgehakt toe, en bak dit gaar. Voeg de romaatjes en de verse basilicum toe.
6. Laat de romaatjes een beetje intrekken, zodat het vanzelf een sausje wordt
7. Voeg de 150 gr verse rode pesto toe, en wacht tot de saus een beetje warm is. Maak de borden op en top af met verse basilicum en eetsmakelijk!
ππ§π§ πΏπ !