Volkoren pasta met gehaktballetjes en tomatensaus 🍝
Volkoren pasta met gehaktballetjes en tomatensaus 🍝
Ingrediënten
Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
✨ 70 gram volkoren pasta (per persoon, ongekookt afgewogen)
✨ 400 gram mager rundergehakt
✨ 400 gram Italiaanse roerbak groente
✨ 1 courgette
✨ 2 gele uien
✨ 2 teentjes knoflook
✨ 1 ei 🥚
✨ Paneermeel
✨ 1 tl knoflookpoeder
✨ 1 tl paprikapoeder
✨ 1 tl oregano
✨ 1/2 tl chili vlokken
✨ Peper en zout
✨ 1 fles a 690 gram passata met basilicum
Bereiding
Hoe maak je het?
1. Zet een pan op met water, en kook de pasta 9-11 minuten
2. Doe het rundergehakt in een kom, en voeg een ei, paneermeel, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, peper, zout en 1/2 tl chili vlokken hier aan toe. Snipper een gele ui en doe de helft daarvan bij het gehakt. Kneed dit goed door elkaar en maak hier gehaktballetjes van
3. Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en laat de gehaktballetjes zo’n 10-15 minuten sudderen
4. Snipper de andere gele ui, en pel de teentjes knoflook. Snijd ook de courgette in blokjes
5. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan, en bak de ui en knoflook even kort aan. Voeg nu de roerbakgroente en courgette toe. Voeg daarna de saus toe, laat dit even pruttelen, doe alles bij elkaar op een bordje en eet smakelijk!