Zelfgemaakte Apple crumble 🍎

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

✨ 4 grote zoete appels

✨ 80 grove havermout, ik gebruikte deze van de Lidl

✨ 4 tl kaneel

✨ 50 gram rozijnen

✨ 80 gram ongezouten amandelen

✨ 50 gram boter

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Schil de appels. Haal het klokhuis uit de appels en snijd de appels in blokjes. Doe deze in een ovenschotel.

3. Voeg hier de rozijnen en 2 tl kaneel aan toe en schep dit even goed door elkaar

4. Hak de amandelen fijn. Smelt 50 gram boter, en voeg hier de havermout, 2 tl kaneel en de amandelen toe. Roer even goed door elkaar.

5. Voeg dit mengsel toe aan de appel, en schep het even goed door elkaar

6. Doe dit vervolgens 25 minuten op 200 graden in de oven

Tip: Je kunt dit 1 week bewaren in de koelkast!