Recepten
RECEPTEN
Hey! Leuk dat je op mijn recepten pagina kijkt! Ik ben een voorstander van koken met weinig en makkelijke ingrediënten! Veel plezier met het koken en eetsmakelijk alvast!
Gezondere lasagne 🤩
Gezondere lasagne 🤩 Ingrediënten Wat heb je nodig? (3-4 personen) ✨ 1 pak volkoren verse lasagne bladen (of volkoren “gedroogde” bladen) ✨ 1 pakje zuivelspread naturel ✨ 1 fles tomatensaus basilicum (690 gram) 🥫 ✨ 300 gram rundergehakt/vega rul gehakt ✨ 1 bol mozzarella (light) ✨ Parmezaanse kaas ✨ 1 hele courgette ✨ 1 grote gele ui of 3 kleine uitjes 🧅 ✨ 3 tenen knoflook 🧄 Bereiding Hoe maak je het? 1. Verwarm de oven voor op 220 graden 2. Snijd de gehele courgette in blokjes. Snipper de ui(en) en pel de 3 tenen knoflook. 3. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak het gehakt gaar. Voeg wat peper & zout toe. Voeg nu de courgette en ui toe en pers de knoflook uit. 4. Voeg nu de tomatensaus toe, en een flinke scheut Italiaanse kruiden toe. 5. Neem een ovenschaal, en schep een dun laagje van het lasagne mengsel in de ovenschaal. Bedek dit vervolgens met [...]
Vegetarische spicy noodles 🍲🍜
Vegetarische spicy noodles 🍲🍜 Ingrediënten Wat heb je nodig? (3-4 personen) ✨ 250 gram kastanje champignons 🍄 ✨ 400 gram sperziebonen ✨ 1 gele ui 🧅 ✨ 3 teentjes knoflook 🧄 ✨ 1 bos bosui ✨ Gemberpoeder of een stukje verse gember geraspt ✨ Volkoren Noodles of Eier noodles (ik koop deze altijd bij de Toko) ✨ 2.5 el sesamolie ✨ 2 el sojasaus ✨ 3 tl sambal oelek Bereiding Hoe maak je het? 1. Maak de sperziebonen schoon, snijd deze in kleine stukjes en kook deze in 5 minuten beetgaar. Zet nog een pan water op en kook de noodles zoals op de verpakking beschreven staat! 2. Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui, pel de knoflook. 3. Doe een scheutje olijfolie in de pan, en bak even de champignons op samen met de ui, bosui, rasp de gember of gebruik wat gember poeder en pers de knoflook uit. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. 4. Voeg [...]
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! 🍝
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus! 🍝(3-4 personen) Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 1 pak verse tagliatelle per 2 personen (of pasta die jij lekker vindt, vuistregel: 70 gram ongekookt afgewogen pasta per persoon) ✨ 300 gram mager rundergehakt ✨ 2 rode uien 🧅 ✨ 1/2 courgette ✨ 6 teentjes knoflook 🧄 ✨ 1 blikje tomatenblokjes 🥫 ✨ 1 pakje frito 🥫 ✨ 1 ei 🥚 ✨ Paneermeel ✨ Oregano, basilicum, paprikapoeder peper en zout 🧂🌿 Bereiding Hoe maak je het ? 1. Snijd de rode ui in hele kleine blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes en schil 6 tenen knoflook 🧄. 2. Doe het rundergehakt, de helft van de blokjes ui, 1 ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprika poeder in een kom. Pers 3 tenen knoflook uit. 3. Kneed het gehakt, en draai hier zo’n 10-12 kleine gehaktballetjes van. Braad deze in een laagje olie. 4. Zet een pan met warm water op. 5. Braad de [...]
Gyoza’s met kipgehakt 🥟
Gyoza’s met kipgehakt 🥟 (Recept is voor ongeveer 35-45 stuks) Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ Gyoza vellen (te koop bij een Toko of @orientalwebshop en soms bij de AlbertHeijn) ✨ 400 gram kipgehakt ✨ 3 grote tenen knoflook 🧄 ✨ 1 bosui ✨ 1 el gember poeder ✨ Witte kool (ongeveer 2/3 handjes) ✨ 1 tl suiker ✨ 2 el oestersaus ✨ 2 el sesam olie ✨ Scheutje sojasaus ✨ Peper & zout 🧂 Bereiding Hoe maak je het? 1. Laat de gyoza vellen een hele dag/nacht ontdooien. 2. Hak de bosui heel fijn, en de witte kool ook. 3. Doe nu in een kom de kipgehakt, bosui, witte kool en pers de knoflook tenen uit. 4. Voeg de sesamolie, oestersaus, sojasaus, suiker, peper, zout en het gemberpoeder toe. 5. Prak alles fijn met een vork. Het kipgehakt heeft een bepaalde substantie dat het er uit komt te zien alsof je het gepureerd hebt. 6. Vul nu de gyoza vellen [...]
Boeuf bourguignon 🍲🥩
Boeuf bourguignon 🍲🥩 (4 personen) Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 750 gr rib runderlappen 🥩 ✨ 3 middelgrote uien 🧅 ✨ 4 teentjes knoflook 🧄 ✨ 500 ml runderbouillon (gekookt water met 2 bouillonblokjes) ✨ 450 ml rode wijn (Cabernet Sauvignon/Merlot, hoeft geen dure wijn te zijn!) 🍷 ✨ 250 gr Winterpeen 🥕 ✨ 250 gr champignons ✨ Tijm, peterselie en 3 laurierblaadjes 🪴 ✨ 2 el bloem ✨ 1 groot stuk ontbijtspek ✨ 70 gr tomatenpuree 🥫 ✨ 40 gr boter 🧈 Bereiding Hoe maak je het? 1. Snijd het ontbijtspek in blokjes en bak deze aan. Haal deze uit de pan. Snijd de uien in ringen, de knoflook en winterpeen in blokjes. 2. Snijd de rib runderlappen in blokjes, en smelt 40 gr boter. Bak de rib runderlappen even aan en haal deze uit de pan. Bak de ui, knoflook en wortel in het vet van het spek en het vlees. 3. Voeg de tomatenpuree en 2 el [...]
Volkoren pasta kipgehakt met rode pesto! 🍅🌿🍝
Volkoren pasta kipgehakt met rode pesto! 🍅🌿🍝 (3-4 personen) Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 70 gr volkoren pasta per persoon (ongekookt afgewogen) ✨ 400 gram kipgehakt ✨ 15 gr verse basilicum 🌿 ✨ 250 gr verse rode pesto ✨ 250 gr romaatjes (zoete tomaten) 🍅 ✨ 2 kleine witte uien of 1 grote witte ui 🧅 ✨ 6 tenen knoflook 🧄 Bereiding Hoe maak je het? 1. Zet een pan water op voor de pasta. Kook de volkoren pasta 10-12 minuten. 2. Snijd de romaatjes door midden 3. Snipper de ui(en) en pel de tenen knoflook. Hak de verse basilicum fijn 4. Verwarm de pan en doe een scheutje olie in de pan. Bak de ui even kort en pers de 6 tenen knoflook uit 5. Voeg het kipgehakt toe, en bak dit gaar. Voeg de romaatjes en de verse basilicum toe. 6. Laat de romaatjes een beetje intrekken, zodat het vanzelf een sausje wordt 7. Voeg de 150 gr verse [...]