Recepten
RECEPTEN
Hey! Leuk dat je op mijn recepten pagina kijkt! Ik ben een voorstander van koken met weinig en makkelijke ingrediënten! Veel plezier met het koken en eetsmakelijk alvast!
Spaanse Pikante Tapas gehaktballetjes
Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 500 gram rundergehakt/half om half gehakt of vega gehakt ✨ 600 gram tomatenblokjes✨ 2 rode pepers ✨ 2 witte uien/4 sjalotten ✨ 7 tenen knoflook ✨ 1 ei ✨ Paneermeel/Panco✨ 1 el pikante paprika poeder✨ 1 el oregano✨ Peper & zout Bereiding Hoe maak je het? 1. Snipper 2 witte uien, en pel alle tenen knoflook. Snijd daarvan 4 tenen in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de rode pepers en snijd in plakjes. 2. Doe het gehakt in een kom, en voeg 1 ei toe, een scheut paneermeel/Panco, peper en zout, 1 tl paprika poeder, 1 tl oregano. Pers 3 tenen knoflook uit en doe de helft van de uien bij het gehakt mengsel 3. Draai zo ongeveer 20-25 gehaktballetjes hiervan 4. Braad de balletjes op laag vuur even aan. Zo ongeveer 10 min, laat ze even goed sudderen. 5. Haal de gehaktballetjes uit de pan, en bak de rest van de ui, de knoflook en de peper even kort [...]
Burrata salade met gegrilde courgette
Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 2 courgettes ✨ 1 bol burrata ✨ Cashewnoten/pistache noten of walnoten ✨ Peper en zout Bereiding Hoe maak je het? 1. Schaaf met een kaasschaaf plakjes courgettes, en gril deze! (Bakken kan ook) 2. Doe deze in een schaal, leg de burrata boven op. Verkruimel wat noten (deze kan je ook even roosteren, en top af met peper en zout! Eetsmakelijk!
Tray bake met zoete aardappel en pompoen
Ingrediënten Wat heb je nodig? ✨ 2 rode uien ✨ 1 courgette✨ Pompoenstukjes (zakje 400 gram) of 1 fles pompoen ✨ Zoete aardappel blokjes (zakje 400 gram) of 2 grote zoete aardappelen ✨ Olijfolie ✨ Peper, zout en oregano ✨ Optioneel 5 tenen knoflook. Kan gewoon in schil! Bereiding Hoe maak je het? 1. Verwarm de oven voor op 200 graden2. Snijd de ui en courgette in grove stukken 3. Doe op een bakplaat alle groente bij elkaar. Besprenkel dit met olijfolie of bakspray! 4. Hussel het even goed door elkaar. Top af met peper en zout, en een beetje oregano. Doe dit 25 minuten op 200 graden in de oven! Lekker te combineren met gebakken aardappeltjes! Deze kunnen overigens ook gewoon op de ovenschaal. Eetsmakelijk!
Frietje rendang
Ingrediënten Wat heb je nodig? (4 personen)✨ 1,2 kg ribrunderlappen/sukadelappen✨ 400 ml kokos melk (light)✨ 6 witte uien✨ 5 teentjes knoflook ✨ 2 stengels citroengras/Sereh✨ 4 laurierbladen✨ 1 pakje rendang boemboe✨ 1 zak verse friet Bereiding Hoe maak je het? 1. Snijd de riblappen/sukadelappen in blokjes. Doe hier wat peper en zout overheen en bak even kort aan in de pan (hoeft niet gaar te zijn) Haal het vlees uit de pan 2. Snijd de uien in halve ringen, en snijd de knoflook in plakjes. Bak dit even kort aan! 3. Voeg het vlees weer toe, en voeg de rendang boemboe toe en de kokosmelk. Als het te dik is, kun je een glas water toevoegen! 4. Voeg nu het citroengras toe. “Kneus” even de stengel (even zachtjes ombuigen of op slaan” zodat de smaak vrij komt. Voeg 4 laurierbladen toe! 5. Laat de rendang 2-3 uur op een zacht pitje stoven 6. Bak in de airfryer de verse friet in 20 minuten op 200 graden [...]