Recepten
RECEPTEN
Hey! Leuk dat je op mijn recepten pagina kijkt! Ik ben een voorstander van koken met weinig en makkelijke ingrediënten! Veel plezier met het koken en eetsmakelijk alvast!
De volkoren woknoodles 🤩🍜
De volkoren woknoodles 🤩🍜 Dit is een recept uit de wat eten we deze week? Variant. Deze kan je terug vinden op mijn instagramkanaal, fitmetmarije! Daar staat dit recept in met garnalen in plaats van kip. Je kan de kip dus vervangen voor garnalen of andersom! Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 3 - 4 personen) ✨ 3 zoete puntpaprika’s✨ 250 gram kastanje champignons✨ 2 rode uien✨ 1 paksoi✨ Edamameboontjes✨ 125 gram kipfilet per persoon✨ 70 gram volkoren woknoodles per persoon✨ 2 el sesamolie✨ 2 el sojasaus✨ 2 el oestersaus✨ 1 tl gemberpoeder✨ 1.5 tl sambal oelek Bereiding Hoe maak je het? 1. Zet een pan water op en wacht tot het water kookt. Kook de noodles zoals beschreven staat op de verpakking.2. Snijd de zoete puntpaprika in blokjes, snijd de kastanje champginons in plakjes en snipper 2 rode uien. Snijd ook de paksoi. Mocht je een stuk kipfilet hebben gekocht dan snijd je deze ook in blokjes3. Verhit een pan met [...]
De kipkerrie met rijst 🍚🍗
De kipkerrie met rijst 🍚🍗 | Recept 3-4 personen | Een portie: 450 kcal Dit is een super makkelijk avondmaaltje! Dit staat ook snel op tafel en (volgens mij) is dit ook best wel kindvriendelijk 😜 Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 3 - 4 personen) ✨ 70 gram rijst per persoon (ongekookt afgewogen)✨ 125 gram kipfilet per persoon✨ 1 rode paprika✨ 1 groene paprika 🫑✨ 1 gele paprika✨ 1 bos bosui✨ 2 rode uien✨ 3.5 el curry madras kruiden van Johnnie de boer✨ De marinade kruiden voor de kip uit de kipkerrie madras mix van Conimex (je kan ook andere kip kruiden gebruiken)✨ 300 ml water of 400 ml kokosmelk light✨ Tip: kook er een ei 🥚 bij per persoon!Tip: om extra groente toe te voegen is het lekker om doperwtjes aan dit gerecht toe te voegen! Bereiding Hoe maak je het? 1. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de kip met de kipkruiden en wat olijfolie. Laat dit ongeveer [...]
De rode curry met sperziebonen, kip, rijst en een gekookt eitje 🤩
De rode curry met sperziebonen, kip, rijst en een gekookt eitje 🤩Dit is weer een heerlijk en makkelijk receptje die ik graag met jullie wil delen! Het recept staat snel op tafel en ook is het voedzaam. Ik gebruik zelf graag de rode curry boemboe van bijv. koh tai of conimex, maar ik maak het het liefste zelf! Dit kan je in een grote portie maken en dan in kleine porties invriezen! Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 3 - 4 personen) ✨ 125 gram kipfilet per persoon✨ 2 zoete puntpaprika’s✨ 1 rode curry boemboe (ik gebruik die van KohThai)✨ 500 ml kokos melk light✨ 150 gram sperziebonen per persoon✨ 1 gekookt eitje per persoon✨ 70 gram rijst per persoon (ongekookt afgewogen) Bereiding Hoe maak je het? 1. Zet een pan water op en kook de rijst zo’n 11 minuten2. Zet nog een pan water op. Kook onderussen de eieren 8 minuten.3. Maak de sperziebonen schoon, en kook deze 5-7 minuten4. Snijd [...]
De frisse zomerse pasta salade 🤩🥗
De pasta salade 🤩🥗 | Recept 3-4 personen | Per portie 483 kcal! Eindelijk zijn de zomerse dagen weer een beetje terug aan het komen, en ik vind het heerlijk om een pasta salade als avond eten te eten! Dit receptje probeerde ik uit en moest ik natuurlijk wel met jullie delen! Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 3-4 personen) ✨ 1 pak Cappelletti prosciutto crudo (verse pasta van de AH) ✨ 150 gram salami worst ✨ 250 gram cherry tomaatjes ✨ 1 hele komkommer ✨ 15 gram verse basilicum ✨ 125 gram mozzarella light balletjes ✨ 1 grote rode ui of 2 kleine rode uien Voor de dressing: ✨ 70 ml olijfolie ✨ 30 ml citroen/limoensap ✨ 3 teentjes knoflook ✨ 2 tl italiaanse kruiden ✨ Peper en zout Bereiding Hoe maak je het? 1. Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking 2. Snijd de komkommer in blokjes, en halveer de cherry tomaatjes. Snijd de [...]
Volkoren pasta met gehaktballetjes en tomatensaus 🍝
Volkoren pasta met gehaktballetjes en tomatensaus 🍝 Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) ✨ 70 gram volkoren pasta (per persoon, ongekookt afgewogen)✨ 400 gram mager rundergehakt✨ 400 gram Italiaanse roerbak groente✨ 1 courgette✨ 2 gele uien✨ 2 teentjes knoflook✨ 1 ei 🥚✨ Paneermeel✨ 1 tl knoflookpoeder✨ 1 tl paprikapoeder✨ 1 tl oregano✨ 1/2 tl chili vlokken✨ Peper en zout✨ 1 fles a 690 gram passata met basilicum Bereiding Hoe maak je het? 1. Zet een pan op met water, en kook de pasta 9-11 minuten2. Doe het rundergehakt in een kom, en voeg een ei, paneermeel, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, peper, zout en 1/2 tl chili vlokken hier aan toe. Snipper een gele ui en doe de helft daarvan bij het gehakt. Kneed dit goed door elkaar en maak hier gehaktballetjes van3. Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en laat de gehaktballetjes zo’n 10-15 minuten sudderen4. Snipper de andere gele ui, en pel de teentjes knoflook. Snijd [...]
Citroen orzo met kabeljauw met asperge tips 🍋🐟
Citroen orzo met kabeljauw met asperge tips 🍋🐟 Ingrediënten Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) ✨ 70 gram orzo per persoon (ongekookt afgewogen)✨ 600 gram kabeljauw 🐟✨ 2.5 groente bouillon blokjes✨ 1.5 courgette✨ 2 teentjes knoflook✨ 2 grote witte uien✨ 2 citroenen 🍋✨ Peterselie 🌿✨ 100 gram aspergetips per persoon✨ Parmezaanse kaas 🧀✨ 400 ml water✨ Peper Bereiding Hoe maak je het? 1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de uien en pel de twee teentjes knoflook2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de courgette en ui aan en pers de knoflook uit. Doe nu de orzo hier bij, 400 ml water en 2.5 bouillon blokje. Laat dit zo ongeveer 10-12 minuten pruttelen3. Zet een pan water op en kook de aspergetips 3-4 minuten4. Dep nu de kabeljauw goed af, zodat het niet meer waterig is. Doe wat bloem over de kabeljauw zo blijft de kabeljauw stevig bij het bakken.5. Doe nu een klontje boter en wat olijfolie [...]